Selecteer een pagina
Drie dagen later werd hij teruggebeld. 
“Met Allegonda” klonk het aan de andere kant van de lijn. Sorry dat ik zo laat reageer, ehm… wacht even… (geritsel van paperassen) ehm… Miranda, Ik trof je op mijn voicemail. Dat klopt toch hè?” 
“Gerard. Je spreekt met Gerard!”
“Oh ja? … wacht even… oh nou ehm (geritsel van paperassen) Gerard dan. Goed dat je me even belt.”
“Nou, jij belt mij nu”
“Pardon?”
“Ik bel niet, ik heb drie dagen geleden gebeld. Jij belt mij nu. Best laat”
“Och ja, dat is natuurlijk ook zo. Excuses Miranda. Het is hier een beetje druk. Er zijn zoveel mensen die bellen. Ik kan het werk bijna niet aan.”
“Gerard.”
“Pardon?”
“Gerard. Je noemde me weer Miranda…”
“Oh… echt? Jeetje. Sorry. Staat hier op mijn aantekeningen. Maar zeg eens… waar ligt precies je hulpvraag?”
“Ik heb hulp nodig. In het opruimen.”
“Mooi.”
…
“Mooi wat?”
“Dat je belt. Want je bent precies op het juiste adres. ‘Allegonda geeft ruimte’ is mijn devies. En dat is precies wat we gaan maken. Ruimte. Ruimte in je hoofd en ruimte in je… ehm… wat wil je precies dat er opgeruimd wordt?”
“Ik belde niet. Ik heb drie dagen geleden gebeld.”
“Oh ja?. "
"Ja..."
"Och dat zou natuurlijk ook heel goed kunnen. Als jij dat wilt. De klant is keizer zeg ik altijd maar. En wie belt wie? Haha, wat maakt het ook uit.”
“Mijn woning”
“Wat is daarmee?”
“Ik wil dat mijn woning wordt opgeruimd”.
“Och ja. Natuurlijk. Dat vroeg ik. Eens even zien… (geritsel van paperassen). Donderdag aanstaande zou kunnen, of nee... vrijdag. Nee, wacht... Woensdag of... nee donderdag is het. Donderdag! Hoe is dat voor jou?”
“Prima”
“Nou dan spreken we dat af. Hoe was je naam ook alweer?

(Morgen meer)
___________
2023 ©Hugo Vos

Om zijn proza-pen te scherpen schrijft én publiceert Hugo Vos iedere avond in 2023 een klein stukje van een kort verhaal. 
Op zondagavond begint hij, om vervolgens pas de volgende avond verder te schrijven. Een hele week lang. Op zaterdagavond moet het verhaal tot een einde komen. Geen idee waar hij uitkomt. Geen idee of het lukt. Een jaar lang. Iedere week opnieuw.

(Heb je een leuke titel, een foto of een thema als input voor een nieuw verhaal? Voel je vrij om je suggesties te droppen. Wie weet pakt hij het op.)

Dit delen: